Jan 28, 2007

LEOPOLD's

Πλησιαζει ο καιρος που θα φυγει η Σοφη απο την Washington. Θαθελα να μην ειχαν περασει τοσο γρηγορα 3 χρονια και θαθελα να ειχαμε κανει πιο πολλα μαζι. Χτες πηγαμε μαζι στο Cafe Leopold στο Georgetown.

Παμε λοιπον στο Λεοπολδο

SERGIO's

Το ειχα διαβασει εδω και καιρο πως στο Hilton του Silver Spring υπαρχει ενα ιταλικο εστιατοριο που εχει εισπραξει εξαιρετικες κριτικες απο το Washingtonian. Παμε την Παρασκευη το βραδυ. Το Sergio's ειναι στο υπογειο του ξενοδοχειου και χαρακτηριζεται ως Tuscan cuisine. Ωραια ητανε, φαγαμε πολυ νοστιμο φαγακι σε απιστευτα χαμηλες τιμες.. κολοκυθακια στο grill με ζεστη mozarella ελυωνε στο στομα.. το ψαρακι πεσκαδριτσα φιλετο και γαριδες με μια ελαφρια ασπρη σαλτσα και μαιντανο ηταν νοστιμωτατο και το linguini στο πλαι επαρκως al dente. Το ψωμακι φρεσκο ειχε φανταστικη κορα και μεσα αφρος. Τελος η creme caramel πολυ δροσερη σαν της μαμας μου αλλα ισως πιο ελαφρια... μαλλον ειχε λιγωτερα αυγα.. Το chianti καλο ητανε αλλα ηπιαμε πολυ. The nice touch.. δωρεαν valet parcking.

Jan 22, 2007

Μια φωτογραφια που εκλεψα απο την Αννα

Jan 21, 2007

Χιονισε..

Σημερα επεσε το πρωτο χιονι.. με ξαφνιασε.. η χιονοθυελλα αρχισε οταν οδηγουσα.. ψιλοστρεσαριστηκα.. ελπιζω να μη χιονιζει στη Ν. Υορκη για να περασει καλα η Σοφη..

Προσπαθησα να φιαξω μια ωραια πατατοσαλατα που εφαγα τις προαλλες.. πατατουλες fingerling .. καπνιστη πεστροφα.. watercress.. (θαθελα ναξερα πως λεγεται ελληνικα το watercress..) και μια σαλτσα απο ελαιολαδο λεμονι και λιγη κρεμα.. σερβιρεται ζεστη.. καπου δεν πετυχα τη σαλτσα. Την αλλη φορα μαλλον πρεπει να βαλω μεσα κατι πιο πικαντικο.. ισως horseradish ..

Μια ενδιαφερουσα ιστοσελιδα

Απο τα αρχεια του Εθνικου Μετσοβιου Πολυτεχνειου της Αθηνας

Θελω..θελω..θελω..

Παρασκευη βραδυ διαβαζα τη στηλη καποιου για μαγειρεματα .. ηθελε να φιαξει μυδια.. με επιασε να θελω να φαω μυδια.. παμε στο βελγικο μπιστρο εδω πιο περα.. ο σεφ Μπερναρ που το ειχε πουλησε την επιχειρηση.. κριμα.. ερχοτανε παλια στο τραπεζι μας και χαιρομασταν να μας λεει για τα σχεδια του.. οι καινουργιοι.. προσπαθουν.. τα μυδια τους μια χαρα.. τα πατατακια του Μπερναρ δεν μπορουν.. ωραιες μπυρες με πολλη προσωπικοτητα..

Σαββατο πρωι.. ηθελα να κανω νοικοκυρια.. δε με βλεπει το σπιτι μου πολυ.. δε το χαιρομαι οσο θελω.. του αφιερωσα ολο το πρωι.. σιδερωσα τραπεζομαντηλα.. εφιαξα τυροπιττα με διαφορα τυρια.. αλλαξα θεση σε πραγματα γιατι βαριεμαι να τα βλεπω στην ιδια θεση.. θημηθηκα κατι που ακουσα μια φορα.. εδινε μια συνεντευξη η Κουντουρα και ειχε πει..εγω ειμαι νοικοκυρα μανατζερ.. μειδιασα.. οχι σημερα θα ειμαι μια πραγματικη νοικοκυρα..

Σαββατο απογευμα εξω κανει πολυ κρυο μερικους βαθμους υπο το μηδεν και αερας.. θελω να δοκιμασω διαφορα τσαγια.. αρχιζω με ενα ασπρο με αρωμα λεβαντας.. δεν τρελλαθηκα ετσι κι ετσι .. μαζεψα περιοδικα.. ετοιμασα τα ξυλα για το τζακι.. βλεπω το "στην υγεια σας" .. θελω να μη τελειωσει το .. αποψε.. η τυροπιττα στο φουρνο μοσχοβολαει.. της εβαλα και μοσχοκαρυδο ..

Τελικα δε θελει πολλα ο ανθρωπος για να ειναι ευχαρηστημενος... ενα κομματι τυροπιττα ενα ποτηρι κιαντι και λιγη σαλατα mache..

Jan 2, 2007

Μια ωραια φωτογραφια





Αυτη η φωτογραφια μου την εστειλε ενας γλαρος που πεταει πανω απο τη Μεσσηνια.

Jan 1, 2007

Σημειωσεις για μασες

Δειπνο την Πεμπτη 28 Δεκεμβρη στο Cesco στην Βethesda.

Πρωτοχρονια 2007 πηγε η Δαφνη με την Carrie και μου ειπε πως της αρεσε πολυ.. να σημειωσω να το δοκιμασω Jaleo λεγεται

Τωρα πρεπει να κανω λιγη αποτοξινωση ως το Σαββατο .. γιαουρτακια, αμυγδαλακια και λιγο τυρακι αντε και κανενα φρουτο. Καλα τα καταφερα χρονιαρες μερες .. αν και αυτη η ζυγαρια μου εχω σοβαρες υπονοιες πως εχει σφαλμα συν πλην δυο κιλα.. δεν παμε καθολου καλα.

Πρωτοχρονια

Πρωτοχριονιες σε χρονους αλλους... Ευτυχισμενο το 2007.. Ελαβα σημερα μια ευχη απο τη φιλη μου την Μαρια και μου αρεσε παρα πολυ. Να εχεις μου λεει να θυμασαι.. να εχεις να ονειρευεσαι .. και να εχεις να ελπιζεις.. την κλεβω για να την πω και σε αλλους. Αν ημουν στην Αθηνα σημερα θα ειχα να παω σε ενα σωρο γιορτες. Χρονια πολλα Βικυ.. πρωτοχρονιες σε χρονους αλλους.. θυμασαι στο σπιτι σου.. με το Βαγγελακη.. που να βρισκεται.. απο τοτε που καταλαβαμε τον κοσμο μεχρι που ξεβλαστωσαμε χορευοντας με χαμηλους φωτισμους. Χρονια πολλα Βασω.. πανε τοσα χρονια απο κεινο το πρωτο τηλεφωνημα.. πολλες φορες σκεφτομαι πως γενιωνται φιλιες ετσι τυχαια.. πως ταιριαζουν οι ανθρωποι και πως δενονται.. Εχω να θυμαμαι Μαρια.. αυτο ειναι σιγουρο..

Χτες παραμονη πρωτοχρονιας πηγαμε στο κυμα στην Αναπολη.. Παλιο διοροφο στο κεντρο της πολης. Λιτος διακοσμος και καλη κουζινα. Χαρακτηριζεται σαν Mediterranean cuisine. Γενικα αναρωτιεμαι αν ειναι σωστο να ανακατευουμε στοιχεια απο διαφορες κουζινες και να κανουμε ψιλοπαγοσμιοποιηση στις κατσαρολες και στα τηγανια. Σε τελικη αναλυση αν ευφραινεται η γλωσσα γιατι οχι. Δοκιμασα λοιπον στην αρχη μια κρυα σουπα gazpacho με αστακο και αβοκαντο.. πολυ νοστιμη και πρεπει να ειχε μεσα και πατατα.. μετα αρνισια παιδακια ωραια κι αυτα αλλα λιγο παραψημενα με πουρε πατατας και γλυκοπατατας.. διχρωμο .. και σαλτσα aioli στο πλαι . Εκλεψα μια μπουκιτσα απο το πιατο του Ε. ριζοττο με ψαρι και αστακο και μετανοιωσα που δεν ειχα παραγγειλει κι εγω. Το γλυκακι flan με σαλτσα πορτοκαλιου θα μπορουσε να μην εχει τοσο γλυκεια σαντιγυ στο πλαι.. χανονται οι γευσεις στην πολλη ζαχαρη. Να θυμηθω να κλεισω παλι προς το τελος του μηνα να παω με την Σοφη και τον Michael. Θαθελα να δοκιμασουμε μαζι το κανονικο μενου και να κανουμε μια βολτα στα πλακωστρωτα δρομακια της Αναπολης.