May 31, 2007

Καλο ταξιδι Αμαλια...

1 Ιουνιου 2007









Στις 25 του Μαη εφυγε απο τη ζωη η Αμαλια Καλυβινου, το κοριτσι που παλευε μεχρι τελευταια στιγμη μεσα απο το μπλογκ της malpractice να ξεσκεπασει το αισχος της δημοσιας υγειας. Ισως το πιο συγκλονιστικο μπλογκ που εχω διαβασει. Σημερα μαζι με ολους τους ελληνες μπλογκερς, ευχομαι αυτο που αφησε πισω της να γινει αφορμη να τελειωνει πια αυτος ο εφιαλτης..

"Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας..." Αμαλια Καλυβινου

May 24, 2007

May 25th, International Missing Children's Day



















Μια προσευχουλα για σενα..
Καποιος ανεμος ..
Καποια δυναμη..
Καποιο αστερι να σε φερει πισω..
Αμην
Η φωτογραφια απο την ιστοσελιδα για το μικρο αγγελουδι

May 16, 2007

ο κυριος Σταυρος Μελισσινος

... μια φωτογραφια στο παλιο μαγαζι στην Πανδροσου εκει που περιμενα να μου φιαξετε ενα ζευγαρακι σε τριανταεφτα μισο. Αντιγραφω ενα απο τα ποιηματα που μου δωσατε. Ανακαλυψα και το την ιστοσελιδα σας







ΙΣΙΣ
Εγω ειμαι το <<προυπαρξαν>>, το <<ον>> το <<εσομενο>>. ΙΣΙΣ (Φυσις!)
Το Πεπλο Μου, θνητου που δεν εσυρε, το χερι.
Προβλημα¨Αγνωστων Παραγοντων Αγνωστης και Λυσης
Υπηρξα, Υπαρχω και θα Υπαρχω ¨Χαους -Πεφταστερι..¨

May 14, 2007

καλοκαιρακι.. και θυμηθηκα..



















... Το κορμι μου βαθουλωνε πιο βαθεια μεσα στ'αχυρο, το κεφαλι μου εγερνε προς τα κατω, μ'επαιρνε ενας λιγολεπτος υπνος που δεν τον μολογουσα σε κανεναν. Ηταν γλυκος -- και στο ξυπνημα σαν να γυριζα απο αλλους κοσμους. Αλλα ο καμπος γελουσε και τα σταφυλια κρεμονταν απ'την κληματαρια ωριμα, και το χερι μου πηγαινε να κοψει, το στομα μου να τα γευτει, κι ελεγα μεσα μου οτι απ'ολους τους κοσμους, απ'ολα τ'αστερια που ειναι κοσμοι, ισως η γη ναταν η ωραιοτερη.

Απο τα <<Ψαθινα Καπελλα>> της Μαργαριτας Λυμπερακη. (1946)
η φωτογραφια .. απο το 2003 .. ο ηλιος ανατελει μεσα απο τα βαθη της Μικρασιας..

May 13, 2007

στη μαμακα..

Θαμουνα δε θαμουνα 8 χρονων οταν εφιαξα με χαρτι γκοφρε παπαρουνες στο σχολειο κι εγραψα σε ενα χαρτακι το γνωστο στιχακι..

Κι αν θες μανουλα αγνοτερο
λουλουδι στη γιορτη σου..
να παρε το παιδι σου
και φιλα το γλυκα..


κι εσενα σ'αρεσε τοσο που απο τοτε παντα γραφω το ιδιο .. καθε χρονο.. μια φορα που αποφασισα οτι μεγαλωσα και εγραψα κατι αλλο σε ειδα που απογοητευτηκες.. σε λατρευω και μου λειπεις..

May 9, 2007

Brasserie Monte Carlo

Μα βρε παιδι μου.. δεν μπορεις να εχεις Brasserie στο κεντρο της Bethesda και να μου λες οτι σημερα εχετε κρυα σουπα πατατας.. ελα δεν ειναι δυσκολο .. παμε μαζι..

Βι.. σ(CH)ι .. (παχυ παχυ το CH) .. σουαζ.. η Vichyssoise παντως μια χαρα ηταν για να λεμε και του στραβου το δικιο.. εκει που τα χαλασαμε ηταν στα αρνισια παιδακια.. προβατινα μαναρια μου σφαξατε; Α! και βαλτε μερικες ακομα Stella Artois στο ψυγειο.. μπορει να σας ζητησουν και δευτερη..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Να θυμηθω να κανω ενα ποστ αφιερωμενο στις κρυες σουπες..

Requiem σε ενα κηπο που δεν υπαρχει πια....

Αφιερωμα στην πιο ομορφη πολη του κοσμου -- μερος δευτερο απο πολλα -- αρχιτεκτονικη, εικαστικα, ποιηση, και δικες μου εικονες

Συνυπαρχετε ...

..σε πραγματικοτητες που με κανουν να χαμογελω..

















.. και σε πραγματικοτητες που με κανουν να δακρυζω..

May 5, 2007

Βραδυνη Καλοκαιρινη Πτηση

















Χωμενη στο φινιστρινι του Boeing.

Εγκαταλειπω τη χωρα του Βορρα.

Πισω σβηνει το φως απο τον ηλιο του
Μεσονυκτιου.

Χρυσος ουρανος που μεταλασσεται
σε γαλαζιο διαφανο, προς το μαβι.

Και στο γυρισμα προς το Νοτια,
ασημια η κομψη καμπυλη
της νεας σεληνης, κορνιζαρεται
απο βαθυ μπλε βελουδο.

Κατω πυκνα συννεφα
μ'απομονωνουν απο τη Γη.

Επανω ο ουρανος ατελειωτος.
Μετεωρη, σφιγγω τα ματια

Καταθετω την ευγνωμοσυνη μου,
στην ανθρωπινη διανοια
γι'αυτο που ζω.

Αποθετω την εικονα,
βαθεια στη μνημη.


Απο τη συλλογη "Δειλινο συγκομιδης"
της κυριας Ρεας Ποταμιτη.

Ευχαριστω την αλλη Ρεα που μου εστειλε τις συλλογες.

May 2, 2007

Nikita С днем рождения

















... but where is the vodka?

global warming (NOT) ready

Ξεφυλλιζοντας κατα το Γεναρη μερικα περιοδικα μοδας αιφνιδιαστηκα ομορφα με την διαφημηση της DIESEL. Λεω για δες τι κανουν να μας τραβηξουν την προσοχη .. πηρανε τα περιστερια και βαλανε παπαγαλακια.. Αργοτερα συνειδητοποιησα το νοημα της διαφημησης οταν διαβασα το " global warming ready " . Εψαξα και βρηκα μια σειρα διαφημησεων πανω σ' αυτο το θεμα. Ανακαλυψα οτι υπαρχει και καποια δυσανασχετιση εκ μερους πολλων οικολογων και φυσικα δεν τους αδικω. Ειναι σοβαρο θεμα. Το κλιμα μεταβαλλεται με γοργους ρυθμους. Λογω του φαινομενου τεραστιες ποσοτητες παγου στην Αλασκα και στην Ανταρκτικη λυωνουν με αποτελεσμα να ανερχεται η μεση σταθμη της θαλασσας. Κατα τη διαρκεια του 20ου αιωνα .. μετρησεις απο παλλιροιογραφους εδειχναν μια συχνοτητα 2.8 χιλιοστα το χρονο στην ανυψωση της σταθμης της θαλασσας. Σημερα τα ιδια οργανα αλλα και δορυφορικες μετρησεις ακριβειας της τοπογραφιας του υγρου στοιχειου ειτε σε μορφη ωκεανων ειτε σε μορφη παγου δειχνουν μια αυξηση της συχνοτητας σε 4 χιλιοστα το χρονο. Με αυτη τη συχνοτητα σε μερικες δεκαετιες πολλες παρακτιες περιοχες θα εξαφανιστουν. Στο τελος του αιωνα που διανυουμε η μεση θερμοκρασια θα ειναι 3-9 βαθμους (Φαρεναιτ) υψηλοτερη. Μεγαλες θερμοκρασιες ευνοουν ανυδριες, πυρκαγιες και την εξαπλωση ασθενειων. Οι υψηλες θερμοκρασιες στην Ευρωπη προκαλεσαν πανω απο 20,000 θανατους το 2003. Ανυδρια ισον μειωση καλλιεργειων ισον υποσιτισμος ισον πολεμοι επιβιωσης. Διαταραχτηκε ο κυκλος "ταξιδι του νερου" οπως το μαθαιναμε στα σχολεια, και αρχισε ο φαυλος κυκλος του φαινομενου του θερμοκηπιου. Και φυσικα δεν ειμαστε καθολου ετοιμοι γι αυτο.

















Τελος παντων ομως εκεινο το ψηλοκαβαλο τζηνακι στη φωτογραφια της Βενετιας .. δε με χαλαει καθολου...