Oct 28, 2007

Φθινοπωρινα Χρωματα


Εδω και μερικες μερες βρεχει.. δε λεει να σταματησει. Ξαφινικα εκει που ολα ειχαν αρχισει να ξεραινονται.. πρασινισε παλι ο τοπος. Μονο σε τεσσερεις μερες αλλαξε η φυση χρωμα.. ξωντανεψε.


Στολισα την πορτα με φθινοπωρινο στεφανι. Μ' αρεσουν τα στεφανια με τα αποξηραμενα λουλουδια.. Τα χρυσανθεμα μου ομως και ο βασιλικος παραηπιανε νερο και δε τα βλεπω να τη βγαζουν καθαρη..


Χτες σταματησε για λιγο και βρηκα την ευκαιρια να κανω μια βολτα στον κηπο. Σαν τα σαλιγκαρια.. Εχουν αρχισει να πεφτουν τα πρωτα φυλλα. Εδω λιγο πιο βορεια απο την Ουασινγτον ακομα δεν εχουν αλλαξει πολυ τα χρωματα στα δεντρα.


Σε αλλες γειτονιες εινα ηδη κιτρινα..κοκκινα..χρυσαφια. Τα πιο ωραια τα βλεπω οταν οδηγω και ειναι δυσκολο να σταματησω να τα φωτογραφισω. Το αλλο Σαββατοκυριακο που θα ειμαι παλι μονη μου..καποια στιγμη σκεφτομαι να κατεβω στο Τζωρτζταουν να βγαλω μερικες φωτογραφιες. Περσυ καναμε βολτες με τη Σοφη. Μια και θα κατεβω θα σταματησω και στο ανοιχτο αντικερι στη Μπεθεσντα γιατι ψαχνω να βρω δυο τραπεζακια σε παλιο στυλ με μεταλλικο σκελετο.. ελπιζω να μη βρεχει ακομα το αλλο Σαββατοκυριακο.


Την Πεμπτη που μας ερχεται ειναι η γιορτη του Χαλοουην. Πηρα κι εγω μια κολοκυθα για ντεκορ .. σπαει και τη μονοτονια του γκριζου..


Χτες τα καταφερα και απεδρασα λιγο απο το χαος που επικρατει στο σπιτι με τους μαστορους. Ηθελα να βρω ενα ομορφο δωρο να το στειλω στην Αθηνα σε μια φιλη μου με το μωρο που φευγει σε λιγες μερες. Ενθουσιαστηκα με το "φθινοπωρινο κολλιε" ..εχει τοσο ομορφα χρωματα..ροζ ..κοραλλι..σωμον..γκρι.. μελι ..καφε και διαφανεις κρυσταλλινες πολυεδρικες χαντρες και ειναι δεμενο με ασημι. Καντε ενα κλικ να τις δειτε απο κοντα.. αδικο εχω? Και ξερω οτι θα της πηγαινει πολυ.. Παω να φιαξω ενα πακεττακι με πολυ αγαπη..



Γλυκα φθινοπωρινα φιλια..

2 comments:

Anonymous said...

Εδω στο φθινοπωρινο Μοναχο δεν εβρεχε αλλ α ειχε αυτη τη μουχλα και την ομιχλη που με κανει παντα και αναρωτιεμαι Τι γυρευω εγω σ'αυτη τη χωρα? 30 χρονια ιδια εποχη , ιδια ερωτηση και ιδια απαντηση...

Σημερα ομως ηλιος λαμπρος μας καλημερισε και αλλαξε σαν απο θαυμα ο κοσμος.. γελαστοι ολοι στο τρενο ( που σημερα δεν απεργουσε) Τα χρωματα λαμπερα ..και μετα μπουμμ. η ειδηση .. Αυριο βροχη και θλιψη παλι.. ειταν μονο ενα ιντερμευζο..

Αντε ασε τισ κοθζινες και κανε εξορμησεις για τραπεζακια και κολλιε..

Παλι μονη σου και εσυ? Ελα να κανουμε παρεα.. Εγω εχω κοζινα, κρεββατοκαμαρα δεν εχω..

Φιλακια ( ακομα ηλιολουστα)

Μαργαριτα

δεσποιναριον said...

Αυτο με τον ηλιο στο Μοναχο εγω τρια χρονια τοτε γιατι δε τοδα.. να φανταστεις οταν βλεπω γκριζο μουρχεται στο μυαλο το Ουντερχαχιν. Απο ηλιο το πρωι δεν ειδα τιποτα γιατι ενω εφυγα 7 η ωρα ηταν πισσα σκοταδι.. ολος ο πολιτισμενος κοσμος αλλαξε ωρα ..εμεις τιποτα.. παλιοκατασταση. Παντως εσεις εχετε πιο χουχουλιαρικο φθινοπωρο.. εδω αντε να βρεις καστανα, αν θυμηθει κανεις να εισαγει απο Ιταλια εχει καλα.. Θυμαμαι τη Δαφνη που γυρναγε σπιτι με τα τσεπακια της τινγκα στο καστανο και στο βελανιδι.. αυτο για σενα καλο μου...

Θα βρεθούμε ξανά
όταν όλα θα έχουν περάσει
στην Πατρίδα φιλιά
και κουράγιο να πεις, μην ξεχάσει
θα βρεθούμε ξανά
όταν όλοι θα έχουν αλλάξει
θα βρεθούμε ξανά...