Dec 8, 2007

Τελειες μερες, τελειες νυχτες...





Ειχαμε μεινει σε κατι μαυρα συννεφα και σε κατι τεραστια κυμματα χτες. Τελικα τα καταφερα με χιλια ζορια να βγω να βγαλω μερικες τελευταιες φωτογραφιες στην ακτη. Μ᾽αυτο το κακο τα γλαρακια μαζευονται σε παρεες, στοιχιζονται στη σειρα σε παραλληλες γραμμες με στραμενα τα ραμφη προς τον ωκεανο. Σα μικρος στρατος ετοιμος να επιτεθει.
Τελειωσα ενα βιβλιο που ειχα αρχισει πριν τρεις μερες - και για το οποιο θα αφιερωσω ξεχωριστο ποστ - διπλα στο
τζακι.
Αφησαμε πισω τη μαυριλα του Monterey και ανηφορισαμε προς San Francisco. Φτασαμε απογευματακι και μας περιμενε μια τεραστια εκπληξη στο ξενοδοχειο. Η μικρη ειχε κανονισει για μια φανταστικη σουιτα στον 14ο οροφο και την ειχε γεμισει με καλουδια. Περιοδικα, κρασι , σοκολατες, μπισκοτακια. Η θεα το κατι αλλο ..Πηγαμε ολοι μαζι βολτα βραδυνη και καταληξαμε σε ενα γαλλικο μπιστρο.
Το San Francisco το λατρευω. Εχει τη γευση της πολης που μου λειπει τοσο πολυ. Και οχι απλα μιας αμερικανικης πολης, αλλα εχει παγκοσμια γευση. Αλλου μυριζει Ιταλια αλλου Γαλλια, αλλου Κινα και παει λεγοντας. Τρομερη ποικιλια σε εθνικ φαγητα αλλα και θαλασσινα, λαμπερη αγορα , η οποια τωρα που πλησιαζουν Χριστουγεννα ειναι ακομα πιο χλιδατη, και ανθρωπους με στυλ και γουστο. Εκεινο ομως που χαρακτηριζει τον κοσμο εδω ειναι μια απιστευτη ηρεμια, υπομονη, λες και δε στρεσσαρονται με τιποτα. Τα αυτοκινητα περιμενουν υπομονετικα να περασουν ολοι οι πεζοι που εννοειται οτι εχουν προταιρετοτητα δε βιαζονται να αδειασει το τραπεζι σου οταν τρως - πραγμα που στη Δυτικη ακτη με διαολιζει - σε κοιτανε στα ματια και σε αντιμετωπιζουν παντα με χαμογελο.
Και το πιο ομορφο, την ηρεμια αυτη στη μεταδιδουν.
Βεβαια εγω παλι ξυπνησα χαραματα - με το που θα συνηθισω την διαφορα της ωρας θα φυγω- βρηκα το λαπτοπ του καλου μου και ειπα να πω μια καλημερα. Φιαχνω καφε, θα κοιταξω τα περιοδικα, θα ξαπλαρω στο ανακλιντρο (μιλαμε για πολυ κατασταση) , θα δω τα πρωινα νεα, και θα προσαρμοστω στην ηρεμια που αρμοζει σ᾽αυτη την πολη.
Στις 9:30 θα βρεθουμε με τη μικρη στην αγορα στο Pier 1 για breakfast, και χαζολοι και να καταστρωσουμε το προγραμμα της ημερας.
Λα βιτα ε μπελλα
Καλο Σαββατοκυριακο και πολλα καλιφορνεζικα φιλια.

No comments: