Jan 20, 2008

Monkey see, monkey do



Πριν αρκετα χρονια, οταν ειχα πρωτοερθει στην Αμερικη, σαν καθε σωστη Ελληνιδα που σεβεται τον εαυτο της ειχα απαυδισει σε σημειο εξοργισμου με την τηλεοπτικη ενημερωση. Την εβρισκα απαραδεκτα ελλιπη, προκατειλημμενη και περιορισμενη.
Απορουσα και αγανακτουσα η Ευρωπαια, πως ειναι δυνατον να μην ενημερωνεται ο κοσμος περισσοτερο για τα παγκοσμια γεγονοτα.
Πως ειναι δυνατον να αφιερωνουν τοση ωρα σε τοπικα νεα και γιατι η διεθνης επικαιροτητα να ειναι σε δευτερη μοιρα και να περναει απο διαφορα φιλτρα.
Ετσι καποια στιγμη αγορασα και εγκατεστησα μια δορυφορικη κεραια για να παρακολουθω κι εγω νεα της προκοπης.
Ομολογω οτι στην αρχη ημουνα αρκετα ευχαριστημενη. Εκτος απο τις καθαρα ελληνικες ειδησεις, οι παγκοσμια καλυψη ηταν σαφως εκτενεστερη και πιο εμπεριστατωμενη.
Ομως..
Περασαν τα χρονια κι εκεινο που παρακολουθω σημερα ειναι ο απολυτος εξευτελισμος των ειδησεων με μηδαμινη, σχεδον ανυπαρκτη παγκοσμια καλυψη.
Πριν απο ενα χρονο ειχα καλυψη απο 4 ελληνικους τηλεοπτικους σταθμους (ΕΡΤ, ΑΝΤ1, ΑΛΤΕΡ, ΜΕΓΚΑ). Περσυ οι δυο τελευταιοι αλλαξαν δορυφορο εκπομπης και για τεχνικους λογους δεν μπορεσα να βαλω και δευτερη αντεννα.
Η επρεπε να κοψω τις λευκες μου η να βλεπω την Ολγα Τρεμη και το Νικο Χατζηνικολαου.
Ετσι εμεινα μονο με δυο καναλια. Ενα κρατικο που εχει χαλασει κι αυτο στην πορεια, κι ενα ιδιωτικο με μονη εγνοια την ακροαματικοτητα.
Κι εκεινα που καποτε κι εγω και πολλοι αλλοι κοροιδευαμε, εγιναν μπουμερανγκ με το χειροτερο δυνατο τροπο.
Το κεντρικο δελτιο ειδησεων εχει μετατραπει σε συζητηση πεντε ατομων, που μεταμορφωνονται -αναλογα με τη ζητηση- σε ντεντεκτβ, ιατροδικαστες, δημοσιους κατηγορους, λαγωνικα, που μιλανε ολοι μαζι, δεν επιτρεπουν να θιγει το λειτουργημα τους, και μονο τυροπιττες δεν εχουν φερει ακομα να τρωνε στα παραθυρα.
Σαραντα λεπτα με το ρολοι αφιερωμενα σε φλεγοντα θεματα για το ποιος ειναι ο κομιστης και ποιος ο παραληπτης, και η ουσια για την σαθροτητα καλυπτεται παντα κατω απο την ομπρελλα της δεοντολογιας.
Το καρε-καρε μας μαρανε.
Στο τεσσερακοστο λεπτο, μπορουμε να αναφερουμε οτι δολοφονηθηκε η Μπεναζιρ Μπουτο, η κατι ακομα πιο ενδιαφερον.
Κυριες και κυριοι, στο Εσκι Σεχιρ γαιδαρος επεσε σε χαντακι και οι ντοποι προσπαθησαν να τον σωσουν (πραγματικο). Οι καμερες της παγκοσμιας επικαιροτητας εστιασμενοι σε ενα γαιδαρο στην Τουρκια.
Η παγκοσμια οικονομια παει τοσο καλα ωστε εχουμε περιθωρια να ασχοληθουμε με χαριτωμενα και περιεργα θεματακια.
Γιναμε μιμητες λοιπον των οσων μια φορα κι ενα καιρο ολοι κοροιδευαμε και μαλιστα τους ξεπερασαμε.
Πριν συνεχισω θελω να αναφερω οτι η πρωινη εκπομπη της ΕΡΤ με τον Λυριτζη και τον Οικονομου ειναι ισως η μονη ωρα που ακομα ευχαριστιεμει και απολαμβανω στην δορυφορικη τηλεοραση. Βαρεθηκα και το αγανακτισμενο υφακι μερικων μερικων.

Ομως κοροιδευαμε και την υποθεση Κλιντον και Λεβινσκι. Και να που τωρα βουτηχτηκαμε ως τα μπουνια σε ροζ λεπτομερειες και μας κοροιδευουν αλλοι. Και χαριτολογουμε με το καινουργιο αστειακι "σκυψε λιγο πιο κατω βρε κοπελλα μου να σε διορισω" Και καλα, δεν εχω προβλημα με την χιουμοριστικη αντιδραση του κοσμου γιατι κι εγω γελασα, αλλου ειναι το προβλημα μου.
Μια ζωη κοροιδευουμε τις αμερικανιες, και μετα τις μιμουμαστε με το χειροτερο τροπο.
Αυτο με ενοχλει.
Και οτι ο Ρομπερτο Καβαλι μιμιθηκε τη διχρωμια του μπλογκ μου και λανσαρει τα δικα μου χρωματα στην ανοιξιατικη συλλογη του.
Αει σιχτιρ πια μαιμουδες!



Σας φιλω γλυκα.

19 comments:

Blue said...

Να τον καταγγείλουμε τον Ρομπέρτο, Δεσποινάκι! Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό... :)


Όσο για τα υπόλοιπα... κάπως έτσι τα βλέπω κι εγώ. Νούμερα... Όλα μεταφράζονται σε νούμερα και όλοι εξαρτώνται από αυτά. Τα βραδυνά δελτία τα έχω κόψει εδώ και χρόνια, αλλά όπως λες κι εσύ το δίδυμο Οικονόμου-Λυριτζή τα πρωινά, είναι το μόνο που μπορείς να δεις χωρίς να κλείσεις αηδιασμένος την τηλεόραση (με εξαίρεση τις φορές που σε αηδιάζουν οι καλεσμένοι τους φυσικά)

Penelope said...

H Δορυφορική λοιπόν είδες τι ζημιά κάνει! Για αυτό και την απέφυγα... Από τους blogger καταλαβαίνω τι άσχημο κλίμα έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με τα media και corruption...Ξέρεις πόσο στεναχωριέμαι που δεν καταφέραμε τελικά να καλυτερέψουμε τη ζωή μας σαν Ελληνες!Και όμως υπάρχουν τόσο λαμπρά μυαλιά there!!!Σε φιλώ Δέσποινα

δεσποιναριον said...

@μαι λειντυ
Το πρωινο προγραμμα το δικο σας εγω το βλεπω 11.30 το βραδυ πριν κοιμηθω, ρηαλ ταιμ 6.30 πρωινη δικη σας. Ετσι ενημερωνομαι πρωτα και μετα ..ονειρευομαι ..ενα καλυτερο μελλον.
Χε χε θα τα αλλαξω τα χρωματα μου σε καφε και μπεζ της αμμου, να δω αν θα τσιμπισει!!! Φιλακια!

δεσποιναριον said...

@πηνελοπη
Τελικα καλη μου ειναι παγκοσμιο το φαινομενο, αλλα εχουμε μια ταση σε μερικα πραγματα να το τραβαμε.. μεχρι αιμα να βγει. Παντως ακομα και τα μυαλα που λες τα λαμπερα για τα οποια δεν εχω καμμια αμφιβολια, οταν ανακατευτουν με τα πιτουρα τα τρων οι κοττες, ελπιζω να την θυμασαι την σοφη παροιμια. Φιλακια σου κι εσενα.

Justine's Blog said...

Δεσποινάριον πολιτικό μου,
Καταθέτω την ανακοίνωση απο μια ομάδα δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ για να δείτε την αυτοκριτική μας.
Οσο για το Ρομπέρτο, που τον έκοψα ότι σε έκλεψε στα χρώματα, θα τιμωρηθεί φέτος. Ούτε ένα φόρεμα δεν θα ψωνίσουμε απο την μαϊμού!
Ιουστινάκι

Αδελφοποίηση Ρεθύμνου - Βερσαλιών


Τι είναι η πατρίδα μας;

Μην είν’ οι κάμποι, τ’ άπαρτα ψηλά βουνά
ή μήπως τα σκάνδαλα τύπου ‘89;


των
Δημήτρη Τσαλαπάτη
Κώστα Μπετινάκη


Πέρασε κιόλας ένας μήνας, που έχουμε ν’ ακούσουμε για το ασφαλιστικό. Έχουμε ξεχάσει τον πόλεμο της Λαϊκής Αγοράς. Παρόλο που τα ζαρζαβατικά τραβούν την ανηφόρα. Ποιος νοιάζεται για τις τιμές στο σούπερ μάρκετ και τη ΔΕΗ που ξαναακριβαίνει το ρεύμα και εκποιείται όσο-όσο όπως και το βρώμικο 89;

Εδώ υπάρχει ένα ροζ βίντεο που κυκλοφορεί ανάμεσα στα γραφεία διευθυντικών στελεχών τηλεοράσεων και εφημερίδων και του πρωθυπουργικού γραφείου. Ένα κυβερνητικό στέλεχος που πήδηξε στο κενό μόλις απολύθηκε από τη θέση του και κατόπιν η προστατευόμενή του μπαίνει στη φυλακή με την κατηγορία του εκβιασμού (ποιανού ακριβώς;).

Ο πρωθυπουργός βγαίνει στη Βουλή και μας διαβεβαιώνει πως δεν εκβιάζεται αλλά δεν αναφέρει κουβέντα για την ταμπακέρα. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Μα, η ΕΣΗΕΑ.

Μέσα στον πολιτικό ανεμοστρόβιλο, οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.

Φυσικό ήταν. Οι δημοσιογράφοι ήταν οι πρώτοι που αντιστάθηκαν στην απόπειρα μέσω του ασφαλιστικού (του Μαγγίνα) να λεηλατηθούν τα ταμεία και να μειωθούν οι συντάξεις όλου του κόσμου. Και μετά την σθεναρή τους αντίσταση, το ασφαλιστικό έμεινε στην μπάντα, Τώρα ακούγεται πάλι, πως η κυβέρνηση σκέφτεται να το ανασύρει, μια και πρέπει να καλύψει τη μπόχα που έχει ξεπηδήσει από τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού.

Πως και ποιοι κατόρθωσαν να μετατοπίσουν τα προβλήματά τους πετώντας το μπαλάκι στην ΕΣΗΕΑ; Μα η κυβέρνηση με πρώτο και καλύτερο έναν πρώην δημοσιογράφο. Τον Θ. Ρουσόπουλο. Αυτός είναι που δημιούργησε το πρόβλημα, με το ανύπαρκτο ζήτημα του «δημοσιογραφικού απορρήτου του επί του Τύπου εκπροσώπου του πρωθυπουργού».

Επειδή όλοι γνώριζαν πως δεν υπήρξε δήλωση του ίδιου του εκπροσώπου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανού περί απορρήτου. Από το Μαξίμου τον είχαν μαζέψει, μπας και κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το επίμαχο DVD.

Ακόμα και όταν διέρρευσε η κατάθεσή του στον ανακριτή για τη σχέση του με το (προϊόν εγκλήματος) DVD, φέρεται να είπε πως «έδωσε όρκο να μην αποκαλύψει το όνομα του κομιστή, ο οποίος επικαλείται το δημοσιογραφικό του απόρρητο».

Εκεί πάνω στήθηκε όλη η εμπλοκή της υπόθεσης «δημοσιογραφικό απόρρητο», που έφερε σε αντιπαράθεση ακόμα και μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

«Όταν ετέθη θέμα στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να πάρουμε θέση για το «δημοσιογραφικό απόρρητο», ζητήσαμε να μας φέρουν δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού στην οποία να επικαλείται το «δημοσιογραφικό απόρρητο». Ουδείς μπόρεσε να βρει τέτοια δήλωση.

Αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε επί της αρχής το «δημοσιογραφικό απόρρητο», χωρίς να αναφερθούμε στον σύμβουλο του πρωθυπουργού, άρα χωρίς να δώσουμε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Και καταθέσαμε πρόταση, μαζί με την καταγγελία για τις δηλώσεις Ρουσόπουλου.

Αυτοί που μας κατηγορούν δεν είχαν καμία πρόταση. Θέλησαν απλώς να βάλουν στη μόνη πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι, τη φωτογραφία του Ανδριανού».

(Από την ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, έτσι για την ιστορία).

Και όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, δικαιώνουν απολύτως τις θέσεις αυτές. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με ψηφοφορία 6 – 0 προσπάθησε να κρατήσει τον κλάδο μακριά από το κόλπο που έχει στήσει το Μαξίμου και ο Ρουσόπουλος. Κάτι ανάλογο που είχε κάνει πριν τρία χρόνια με την πολιτική δίκη της ενημέρωσης, στο Ζάππειο και με την ανοχή του τότε προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαθιουδάκη και της παρέας του. Όταν πήγαν να χωρίσουν τους δημοσιογράφους στα δύο: σε «βρώμικους και καθαρούς». Τώρα η συνταγή είναι πιο βρώμικη. Πετάνε όλο τον κλάδο στη λάσπη, με όχημα δημοσιογραφούντες εργολάβους, ωδικά πτηνά της «ενημέρωσης» και ιδιοκτήτες που το παίζουν δημοσιογράφοι για να θολώνουν τα νερά.

Μέσα από τα αλληλοσυγκρουόμενα μικρά και μεγάλα συμφέροντα της διαπλοκής, αφού όλες οι τσέπες δεν είναι ίδιες, πέφτουν οι μάσκες ώστε ακόμα και πέντε χαρακτήρες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αισθάνονται να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Επειδή κι αυτούς , τους άδειασαν κι οι δικοί τους στο Εποπτικό, χωρίς να το καταλάβουν, αφού συμπεριλαμβάνονται στον χαρακτηρισμό «δημοσιογράφοι - πολιτικοί αξιωματούχοι οποιασδήποτε βαθμίδας».

Και δυστυχώς έτσι είναι. Επειδή, κάποιοι από τους πέντε είναι επαγγελματικά κομματικά στελέχη, αμειβόμενα και κάποιοι διορισμένοι σε κυβερνητικά συμβούλια και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ.

Μέσα λοιπόν στον πανικό τους οι πέντε χαρακτήρες, πάνε λοιπόν, να τα μπαλώσουν.

Για το παιχνίδι που έπαιξαν σε βάρος του κλάδου με το Απόρρητο, στα μέτρα της διαπλοκής, ψάχνουν τώρα για άλλοθι και συγχωροχάρτι:

Οι τρεις της Συσπείρωσης στήνουν -για ξεκάρφωμα- ημερίδα για τη διαφάνεια με βασικό ομιλητή τον πρύτανη των ταυτοτήτων κ. Σταθόπουλο.

2. Η στροφή της κυρίας από τη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, απέναντι σε όσα αποκαλυπτικά έλεγε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Πρώτο Θέμα», είναι επίσης ενδεικτική του πανικού για τις αποκαλύψεις που έρχονται. Και μπορεί να αφορούν τώρα, εκτός του πολιτισμού και το πρόγραμμα «Εqual» με τα κοινοτικά κονδύλια.

Δήλωσε λοιπόν διαψεύδοντας τον εαυτό της, ενώ πριν επέμενε ότι ο Ανδριανός δεν έχει «απόρρητο»:

«…Καλά τώρα συγγνώμη. Ο κ. Ανδριανός δε βγήκε να ξεκαθαρίσει ότι δεν χρησιμοποιεί το απόρρητο, αλλά το λόγο της τιμής του που έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος, και άφηνε να διασύρεται ένας ολόκληρος κλάδος. Tώρα περιμένουμε να πει την αλήθεια;»

(Νανά Νταουντάκη από τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ).

Έτσι γίνεται απολύτως κατανοητό και δικαιώνεται ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ που δεν δημοσίευσε τις αρχικές δηλώσεις και την ανακοίνωση της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», τις οποίες όμως, πρόλαβε να δημοσιεύσει στο ρεπορτάζ της η ΑΥΓΗ προεξοφλώντας προφανώς ότι αφετηρία συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ εγκαινιάστηκε στην ΕΣΗΕΑ, μέσα από την υπόθεση «Απόρρητο Ανδριανού».

Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε κινούνται, επισημοποιώντας τη κρυφή συνεργασία τους με το μποϋκοτάρισμα της εκδήλωσης για τους συνταξιούχους της ΕΣΗΕΑ, που κάνουν δύο διατελέσαντες πρόεδροι. Ο Μανώλης απ’ το Ρέθυμνο, κι ο Λουδοβίκος απ’ τις Βερσαλλίες.

Εκείνοι που είχαν κρεμάσει τους δημοσιογράφους στα μανταλάκια. Και είχαν φροντίσει έγκαιρα να παραιτηθούν όταν είχαν αποδοκιμαστεί από το εκλογικό σώμα.

Η εξέλιξη επί του πιεστηρίου: Κουκουλώνουν το σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Πουλάνε τα λιμάνια. Ο Κεφαλογιάννης δίνει ενόχους, δημοσιογράφους στο λιμάνι.

Εμείς το ξαναλέμε: Να λάμψει για όλα η αλήθεια. Όποιος έχει, ό,τι έχει, να τo πάει στον εισαγγελέα και τα αρμόδια όργανα της Ένωσης Συντακτών.


20/01/2008

www.styx.gr

fevis said...

Μην ανησυχείς... Τίποτα δεν χάνεις... και ο Χατζηνικολάου και η Τρέμη με τα ίδα ασχολούνται... Και όλα σε χρώμα κίτρινο και ροζ... Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Anonymous said...

ομοιοπαθουσα και εγω με ενα μονο κρατικο καναλι και αυτο πετσοκομενο Δεν καταλαβα ποτε γιατι εμεις τις διασπορας πρεπει ναβλεπουμε ολες τις βουκολικες ταινιες του 60, ολους τους αγωνες και κατι πολιτιστικα με κατα δεκαετιες αποθανοντες ..και τις φοβερες ειδησεις.. οσο για το πρωινο διδυμο .. το μονο που αξιζει αλλα και εκει υπαρχουν ρεπορταζ της φρικης..Η μονη λυση λοιπον το δευτερο προγραμμα της ΕΡ . Γνωστες φωνες συντομες ειδησεις και καμμια επαφη με τις κομμωσεις και το μακιγιαζ των ελληνιδων παρουσιαστριων.. και για να κλεισω Γιατι η πρωταγωνιστρια της υποθεσης Ντβιντι αναφερεται σαν η 35χρονη Δεν εχει νοημα και αν κρατησει χρονια η ιστορια θα γινει 36 ποτε??

Αποριες μαργαριτας
τα χρωματα του Γκωτιε ειναι διαφορετικα παντως..

δεσποιναριον said...

Αγαπημενο Ιουστινακι του βορρα. Θαθελα να διευκρινησω (αν και ειναι προφανες νομιζω) οτι το ποστ δεν καταφερεται εναντιον των δημοσιογραφων που τους θεωρω δημοσιους λειτουργους στο συνολο τους, αλλα εναντιον του μαιμουδισμου. Δυστυχως στον απλο τηλεθεατη φτανει μια εικονα που τος στεναχωρει και φυσικο ειναι (και ευκολο) να βρισκονται οι δημοσιογραφοι στο στοχαστρο.
Θα μποουσα να ειχα αναφερθει στο μαιμουδισμο των πολιτικων που μιμουνται τους καλους αλλα μασκαλτσονους γειτονες ιταλους με αποτελεσμα να εχει χαθει η εννοια της πλειοψηφιας ενος κομματος και που ξερεις.. που ξερεις μπορει κι εμεις σε λιγο καιρο να βγαλουμε στα καναλια μια σεμνη παρουσια αναλογη της ζουμερης τσιτσολινας. Το παλευουμε παντως :))
Πααααρα πολυ καλο το αρθρο και σε ευχαριστω που το παρεθεσες εδω και για μενα και για τους λιγους και καλους που ερχονται εδω. Ειναι της μοδας καρντια μου να ψαχνουμε για ενοχους και να πεταμε το μπαλλακι της ντροπης σε οποιον μας βολευει.
Σε φιλω γλυκα, χαραματα τεμπελικης Δευτερας με τον πρωτο δυνατο καφε.

δεσποιναριον said...

@Ευη. Δεν αμφιβαλλω Ευη μου, απλα δυο βλεπω δυο κρινω. Σε φιλω ! Σημερα εχουμε αργια και θα κανω μεγαλη βολτα πρωικη με την ησυχια μου στον μπλογκοκοσμο. Τι εξαρτηση κι αυτη βρε παιδι μου!!!

δεσποιναριον said...

Μαργαριτακι μου, νομιζω οτι το αλλαξαν την πρωτοχρονια σε 36.
Επισης θελω να σου πω οτι ως προς τουσ δημοσιογραφους, τρεφω μεγαλη εκτιμηση για τον καλο σου ξαδερφουλη και τους συνεργατες του. Κριμα τον εχασα κι αυτον παντως.
Οσο για τα χρωματα εμενα με εχει καταγοητευσει ο συνδιασμος γκρι και μπεζ

Penelope said...

προσωπικά κοιτάω στο Priory άν έχει κάνενα πρόγραμμα για blog addiction therapy!Νομίζω ότι αρχίζω και το χρειάζομαι. Θα επανέλθω πάλι να διαβάσω της Ιουστίνης τις πληροφορίες μια και 'αγρόν ηγοράζω' περί των εξελίξεων... Σε φιλώ

Pastaflora said...

Τελικά οι ειδήσεις δεν είναι καθόλου σικ. Ζήτω ο Καβάλι!

δεσποιναριον said...

@penelope Ε καπου φτανεις σε ενα σημειο και περιοριζεσαι σε μερικα, δεν ειναι δυνατν να τα διαβαζεις ολα.

@pastaflora. Α παπα τελειως πασε λεμε! :)

tzonakos said...

Kαλημέρα.
Σε βρήκα απο ενα σχόλιό σου στον φίλο kostas vrakas.
Σε καταλαβαίνω. Και εγω ετσι θα αισθανόμουν, όπως τα λές.
Η πλάκα ειναι οτι δεν φταίει ο κόσμος αφου τους επιβάλλεται μια με το ζόρι ενημέρωση τέτοιου είδους στην τηλεόραση !
Ειναι σαφής η τάση των επικοινωνιολόγων αυτης της Κυβέρνησης να εφαρμόσουν αμερικανιές που σαφώς λειτούργησαν υπερ της αφου εκλέχτηκε ξανά !
Αρα πετυχημένη συνταγή και επιμένουν ακόμη να ασχολούνται με βλακίες ενω τρέχουν πολυ σοβαρά θέματα και έγραψα γι αυτό προχθες ενα οργισμένο θεμα.
Συμφωνώ οτι η διεθνής επικαιρότητα ειναι σημαντική, και δεν με ενδιαφέρει ο γάϊδαρος.
Ξανα την καλημέρα μου.

δεσποιναριον said...

Καλημερα Τζονακο και σε ευχαριστω που περασες απο δω. Θα περασω καποια στιγμη να διαβασω και τη δικη σου γνωμη. Παντως αν πιασω να βρω ποιος φταιει πεφτω σε φαυλους κυκλους και παντα βρισκω μπερδεμενη καπου την παγκοσμια οικονομια. Και για την διεθνη ενημερωση συμφωνω. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι η παγκοσμιοποιηση ειναι γεγονος δεν ειμαστε πια μονοι μας, πρεπει να μαθουμε να ειμαστε σωστοι παιχτες.

zero said...

Εχω ζησει στο εξωτερικο και ξερω ποσο βασικο ειναι αυτο που λες.
Το θεμα της ενημερωσης ειναι πρωτευον.
Α ρε ξενιτια...
οι ελληνες παντως, παντου ελληνες ειναι.

Vrakas Kostas said...

Ενα απο τα πιο εγκυρα,αν οχι ισως το πιο εγκυρο τηλεοπτικο δικτυο στον κοσμο,ειναι για μενα το Γερμανικο πρωτο προγραμμα!Η; ARD!
Καθε βραδυ,ακριβως στις οχτω/20:00! ωρα Γερμανιας,αρχιζει να λεει ακρως αντικειμενικα και χωρις στομφο,τις ειδησεις της ημερας,χωρις να διαλεγει πρωτα τα του Γερμανικου εδιαφεροντος!
Και ανεξαρτητα με το τι συνεβη στον κοσμο,κυριολεκτικα..η ενημερωση κραταει μεχρι τις 20:15!Ακριβως 15 λεπτα!Ουτε δευτερολεπτο παραπανω!
Εαν συντρεχει σοβαρος λογος για κατι,ακολουθει 15νταλεπτη ενημερωση,εφοσον ομως προηγουμενως εχει ανακοινωθει!
Μετα δε τελος των ειδησεων,απαγορευεται δια ροπαλου,καθε διαφημιση!Καμια διακοπη δεν ειναι επιτρεπομενη!
Στα 20 χρονια που ζω εδω αδιακοπα,εστειλα στον διαολο ολα τα Ελληνικα καναλια!Θα πληρωνα για να μην τα βλεπω!Οχι να γινω συνδρομητης!Μου φτανει το Ιντερνετ και οι επιλογες που εχω!
Το γνωριζω..μακρυγορευσα αγαπητον δεσποιναριον,αλλα εσυ φτες,με το θεμα που εθιξες!χα χα!
Τα σεβη μου,την καλημερα μου και θα δοκιμασω ..τους γιγαντες!
Να εισαι καλα!

δεσποιναριον said...

Τωρε βρε ζερο μου αν σου πω οτι τον ορο ξενητεια τον εχω αντικαταστησει με την εκφραση "προσωρινος τοπος διαμονης" ετσι για να αυθυποβαλλομαι μπορει να με παρεις και για παλαβη. :)

δεσποιναριον said...

Καλως τον Κωστα. Μακρυγορα δεν πειραζει. Εσυ παλι καταλαβαινεις τι σημαινει επαφη με δικους μας μιας και μενεις στο εξωτερικο.
Μα βρε παιδι μου οι γερμανοι ειναι γνωστοι για την ακριβεια τους και για την οργανωση τους. Δε μου κανει εντυπωση εξ αλλου οπως σου ειπα τους εζησα απο κοντα. Αλλα παρατηρησα και το εξης, οταν βγαινουν απο τη χωρα τους χαλαρωνουν πολυ. Οπως κι εγω εκει ειχα γινει στρατιωτακι. Τωρα αντε να με μαζεψεις παλι. Καλη επιτυχια με τα φασολια. :)