Feb 25, 2008

Το αποκριατικο παρτυ, οι γειτονες, και μια Jambalaya




Το αποκριατικο παρτυ του Σαββατου ηταν αρκετα χαριτωμενο και διασκεδαστικο.
Μας ειχαν καλεσει οι γειτονες στην απεναντι γωνια.
Ετσι δεν ειχαμε να διασχισουμε την πολη ντυμενοι με τα παλιομοδιτικα .. απλα ενα δρομο περασαμε.
Ηταν μαζεμενοι αλλοι τρεις γειτονες και οι υπολοιποι ηταν συναδελφοι των απεναντι, πανεπιστημιακοι.
Μαλιστα γνωρισα μια καθηγητρια της Νεας Ελληνικης γλωσσας στο Πανεπιστημιο του Μερυλαντ.
Τους πιο πολλους γειτονες γενικα τους βλεπω 4-5 φορες το χρονο ετσι σε μαζωξεις.
Ο Στου.... ειναι ιστορικος συγγραφεας αλλα ασχολειται με τα κοινα της περιοχης και ειναι παντα ενημερωμενος για το τι προγραμματα και τι κονδυλια διατιθενται για εργα εδω γυρω. Φοραει παντα ενα τουπε κοκκινωπο το οποιο εμενα μου φαινεται πολυ γελοιο. Ειχε ντυθει αυστραλος κατι σα Crocodile Dundee. Η γυναικα του Η Σε.. ειναι ακρως αντιπαθητικη, φωνακλου, φανταχτερη και ψωνιο. Ολα τα ξερει, ολα τα εχει δει, και φυσικα εχει παντα δικιο. Ουτε καταλαβα τι ειχε ντυθει κατι πλουμιστο, που παρεπεμπε σε χιλιες και μια νυχτες με λαμε σαρικι.
Η Λω.. μολις πηρε διαζυγιο απο τον συζυγο και πρωην γειτονα και παραπονιοτανε για το τι περασε (χωρις βεβαια να μας λεει τι περασε). Ο Ρα... πρωην συζυγος της ηταν ενας αξιολατρευτος γεματουλης με μουστακι γκριζο που οταν μετακομισαμε εδω ηρθε αμεσως με γλυκα να μας καλωσορισει. Μαλιστα ακριβως πριν ενα χρονο της αγορασε της Λω.. για τα γεννεθλια της μια πορσε κατακοκκινη εκπληξη, και το ξεραμε ολοι γιατι την εκρυψε στο γκαραζ του Δημητρη (ο απεναντι γειτονας που εκανε το παρτυ, και εντελως τυχαια Ελληνας κι αυτος) μεχρι να ερθει η μερα των γεννεθλιων. Η πορσε φυσικα ακομα ανεβοκατεβαινει στο δρομο, αλλα ο Ρα.. πηρε ποδι... Η Λω.. ηρθε ντυμενη γαλλις καμαριερα (ςςςςςςςςςς) με ενα συνολακι πολυ πικαντικο.
Μετα ειναι η συμπαθεστατη γειτονισσα απο αριστερα μας, η Ντεμπ... πολυ γλυκεια γυναικα που ομως ηρθε κι αυτη μονη της γιατι ο επισης γλυκος γειτων Ντον... επαθε καποια θλαση μυος στην πλατη και ητανε τεζα. Την καταβρηκε ομως με καποιον γοητευτικο κυριο εκει που ηταν ντυμενος αεροπορος .
Εχουμε και κατι αλλους γειτονες που μενουν δεξια απο μας αλλα κανεις ποτε δε τους φωναζει σε παρτυ γιατι ειναι αναποδιαρηδες και γρουσουζηδες. Κοιτατε τι εννοω.. προχτες το UPS μου εφερε κατα λαθος ενα πακεττο που ηταν γι αυτους. Το βρηκα εξω απο την πορτα οταν γυρισα. Το παιρνω και κατεβαινω το δρομο να τους το δωσω. Χτυπαω το κουδουνι. Ανοιγει ο γρουσουζης την πορτα μεχρι να φανει το ματι του. " Leave it out there, I 'll take it later" μου λεει και κλεινει την πορτα. Η γυναικα του ειναι λιγο πιο συμπαθητικη αλλα την παιρνει κι αυτη η μπαλα. Αφηστε που και το σκυλι τους ακομα ειναι αντιπαθητικο. Αρχιζε να ουρλιαζει απο μεσα καθως πλησιαζα την πορτα.

Ξαναγυριζω στο παρτυ.
Ηρθαν μερικοι ντυμενοι υποψηφιοι προεδροι με μασκες Χιλλαρυ και Ομπαμα, ενα ζευγαρι Quakers παρα πολυ καλοι σα συνολακι. Δυο παικτεςτης Εθνικης Βενεζουελας δυο χαριτωμενα παιδια.
Οι οικοδεσποτες ειχαν κατι εκπληκτικες μασκες που εφεραν απο το τελευταιο τους ταξιδι στην Ελλαδα. Η οικοδεσποινα ειναι η καλυτερη μου φιλη στη γειτονια, μια Μεξικανα ομορφη η Λετισια, φουριοζα με ενα πλατυ χαμογελο. Βγαινουμε συχνα μαζι και ξερει και αρκετα καλα Ελληνικα. Ειχε φιαξει του κοσμου τις νοστιμιες για το παρτυ.
Στα τραπεζια της συνηθως σερβιρει μεξικανικες νοστιμωτατες σπεσιαλιτε, αλλα παντα εχει λιγο touch ελληνικο για να ικανοποιησει τον μεζεκλη και γλυκατζη Δημητρακη. Εχτες λοιπον ειχε σπανακοπιττακια και στο τραπεζι με τα γλυκα ειχε καταιφακια λαχταριστα.
Το κυριως ομως πιατο ηταν Jambalaya. Κατ εξοχην καρναβλιστικο φαγητο σπεσιαλιε της Λουιζιανας και παραλλαγη της Ισπανικης paella. Οι μετοικοι λοιπον της Λουιζιανας προσπαθησαν να φιαξουν κατι σαν την παεγια αλλα με περισσοτερα πολλες φορες ειδη κρεατος και ψαρικα αναμικτα. Το κυριως συστατικο ηταν το ζαμπον (jam - ham -jambalaya). Λουκανικο η κοτοπουλο ειναι επισης συνηθισμενα. Τελος, γαριδες και αλλα οστρακοειδη προστιθενται λιγα λεπτα πριν ολοκληρωθει το μαγειρεμα.
Εγραψα τη συνταγη της Λετισια στην ταβολα

Καλημερα και πολλα φιλια.

Αχ βρηκα κι αυτο με ενα μωρομπουμπη για φιλημα.




21 comments:

fevis said...

Εσύ τι ντύθηκες? Θέλουμε φωτογραφίες ντοκουμέντα...:-)

Anonymous said...

Ωραια , τωρα θα το μετατρεψεις σε σεναριο, θα το πουλησεις στους κοεν μπραδερς, θα το κανουνε φιλμ νουαρ, και του χρονου θα βαλουμε τουαλετες και θα ευχαριστησουμε δακρυσμενες την γειτονισα στην απονομη των Οσκαρ.. Γιουπιιιιιιι

καλα ακομα καρναβαλι εχετε?? εκτος των εκλογων δηλαδη..

Μαργαριτα

Anonymous said...

Συνεχιζω. μαλλον για επισοδειο 'νοικοκυρες σε απογνωση ' μου παει το ολο σκηνικο..

Μ.

Ra Ma said...

χα,χα,χα και εμένα κάτι σε "Νοικοκυρές..." μου θύμησε!
Η περιγραφή τέλεια, σαν να σας έβλεπα ένα πράγμα!
Ποιός γείτονας τελικά ήταν πίσω από τα παράθυρα και παρακολουθούσε κρυφά? Δεν μπορεί θα έχετε και έναν τέτοιο!
Περιμένουμε και τεκμήρια...

Καλό μεσημέρι.

Blue said...

Δεσποινάκι, θα σε μαλώσω! Που είναι η περιγραφή της δικής σου στολής και της στολής του Ερρίκου?
Αυτά λένε πρώτα παιδί μου και μετά περιγράφουν όλη τη γειτονιά!!!
Και του χρόνου να είστε καλά να ξανά-παρτάρετε!
Φιλάκια!

δεσποιναριον said...

@προς ολους.

Σας ειχα κοψει εγω οτι εισαστε ολοι οπαδοι της σαπουνοπερας και σκεφτηκα να σας καθηλωσω μπροστα στις οθονες του πισι!! Χε χε χεεεεε!!! Λοιπον τους γειτονες δε τους διαλεγουμε και φυσικα μπορει να μας τυχει ο οποιοσδηποτε παραξενιαρης, αρκει να κρατα την παραξενια του στο σπιτι του. Οι δικοι μου γειτονες ειναι ετσι. Παρατηρω τα παραξενα αλλα δε με ενοχλει κανεις.
Ο Ερρικος ντυθηκε μαφιοζος με ασπρο κουστουμι μαυρο πουκαμισο και φαντεζι γραβατα, κι εγω κατι σε Γκατζμπυ γκερλ με τσαρλεστον φουστανακι. Η φωτογραφιουλα που εβαλα στο αβαταρ με τις μπουκλες ειναι απο κεινο το βραδυ. Τωρα οι μπουκλες κρεμασαν και αν μου στειλουν οι γειτονες καμμια καλη θα τη βαλω.

Φιλια λοιπον σε ολους και στον καθενα ξεχωριστα και του χρονου ναμαστε καλα παντα ν' ανταμωνουμε και να ξεφαντωνουμε.

Vrakas Kostas said...

Αν σε εβλεπα ετσι και δεν φοβομουνα.. τον μαφιοζο,θα σε εκλεβα Ντεπυ!χα χα!
Δειλα φιλακια!Καλημερα!

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι,
Ο λαός απαιτεί Ερρίκο και Δέσποινα αλα Μεγάλο Γκάτσμπυ σε φωτογραφικό ρεπορτάζ. Δεν μπορείς να μας ΄δείχνεις το γλυκό μέσα σε κλειστή γυάλα! Αυτό δεν γίνεται, κατάλαβες;
Φιλιά μυρωδάτα με άρωμα ζουμπουλιών απο Λευκάδα!

Dr_MAD said...

Woof!
Πολύ σέξυ εμφάνιση χεχε

Πάντως εμένα μου άνοιξες την όρεξη και δεν έχω κανένα κουράγιο τώρα να μαγειρέψω! Γκρρρ. Περιττό να πω ότι το Jambalaya από τον μικρό φυσάει. Καλησπέρεεες ;-)

δεσποιναριον said...

Χα χα βρε Κωστακη σιγα την ωραια Ελενη.. με εκανες και γελασα. Φιλακια μεσημεριανα με τη γευση του τριτου καφε.

δεσποιναριον said...

Καναδεζα κατεβασε τα πλακατ χαρα μου. Χε χε δε πειραζει, τα γλυκα παχαινουν καρντια μου. Φιλια και σε σενα που περνας τοσο ομορφα στο νησι σου.

δεσποιναριον said...

Γιατρουλη, παραγγειλε ντελιβερι βρε. Αυτο ειναι πολυπλοκο φαγητο για κουρασμενους. Εχω να περασω καιρο κι απο σενα αλλα εχω πηξει. Κις.

Penelope said...

Συμφωνώ με την Ιουστίνη!!! Θέλουμε φωτογραφίες ........!!!Φιλιά πολλά και να περνάς καλά με τους γειτόνους. Εμείς εδώ στην Αλβιώνα μόνο για κανένα τσάι μας καλούν... Τσάι και συμπάθεια που λένε...

Anonymous said...

αυτά είναι όχι σαν εμάς που απο την Παρασκευή το πρωί είμαι ξάγρυπνη και ακόμα δε κοιμήθηκα :(

απο σάββατο στις 5 το πρωί,γύρισα σπίτι απο την δουλειά στις 7 σήμερα το απόγευμα..

La Gigi said...

Όντως μας έβαλες λίγο στο κλίμα της Weesteria ξανά... άντε γιατί με την απεργία μείναμε πίσω τόσο καιρό. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά έχω κόψει το downloading και θα ανησυχήσουν οι Ελβετικές αρχές με την τεμπελιά μου!!!

δεσποιναριον said...

@penelope Ναι ..που δε θα συμφωνουσες κι εσυ με την Καναδεζα. Χε χε, Τη φορ του ε;

@δηιανειρα. Καποτε θα τελειωσουν αυτα κανε λιγη υπομονη. Και να ξεκουραστεις τωρα μιας και γυρισες.

@μελισσουλα ..χμ.. να το κανω τελικα..συνεχειες.. κατι σα Λαμψη;;;;;;

------ said...

Καλημερα καλό μου...πράγματι σαν να βλέπω αμερικάνικη ταινια...μια χαρα περνατε και να το χαιρεστε αυτο...το μικρο ειναι όλα τα λεφτα.
Μμμμμμμμμμμάκια σου οδηγικά(προσκοπικα κ.λ.π.) ...από το Τζαμπαλαγια ε;;;;

δεσποιναριον said...

Καλως την προσκοπινα μου τη Νανουλα.
Ωρες μου ειναι τωρα να αρχισω να γραφω σεναρια. (καλα αστεια το ειπα μη φρικαρετε) Το πρωτο πρωινο φιλακι σε σενα.

Μαραγκάκη Αristea Delacroix said...

Παμε Βενετια;
καλα περνατε, ζηλευω!
οι στολες μεταμφιεσμενων και τα παρτυ τα τελευταια χρονια ειναι αποκληστικα και μονο για τα δυο μου γλυκουλια στρουμφακια!
να γινομουνα παλι παιδι θελω!
που θα παει δεν θα μεγαλωσουν;!!!!!

φιλια και περιμενουμε φωτογραφικο υλικο!

zero said...

Πεθαινω για αποκριατικα παρτι.
Ναι, ναι ...θελουμε δοκουμεντα...
ωχ! sorry ...ντοκουμεντα εννοουσα.

δεσποιναριον said...

@soie pour soi...μετάξυ μας
Παμε Αριστεα μου. Να μου φιλησεις τα στρουμφακια και να μη βιαζεσαι να μεγαλωσουν.

@ζερο.. ναι ναι... :)